Op onze dierenafdeling hebben wij een ruim assortiment vogelvoer en kippenvoer. Voor binnenvogels, maar ook  voor buitenvogels.

Kippen in de tuin

Voer speelt een belangrijke rol bij het gezond houden van jouw kippen. Het bepalen van het juiste kippenvoer voor jouw kip hangt af van 3 factoren.  

Het doel van de kip

Heb je legkippen, vleeskippen of sierkippen? Al deze kippen hebben andere behoeften. Legkippen hebben veel calcium, vitamine D en eiwitten nodig om mooie eieren te vormen.  

Sierkippen hebben omega 3- en omega 6-vetzuren nodig voor mooie veren en gezonde groei. Ook heeft het kippenvoer natuurlijke pigmenten, zodat de specifieke ras-eigenschappen goed kunnen ontwikkelen.

 

 

 

De leeftijd van de kip

Kippen in de groei hebben extra eiwitten nodig. In alle levensfasen is het belangrijk om kippenvoer met de juiste hoeveelheid aan vetten, eiwitten en vitamines te geven.

De juiste voervorm

Kippenvoer is er in meerdere vormen, zoals meel, kruimel, korrel en gemixt. Deze verschillende voervormen hebben specifieke eigenschappen die geschikt zijn voor verschillende soorten kippen.

In onze dierenafdeling hebben wij een verscheidenheid aan kippenvoer en helpen je graag uitzoeken wat het beste voor jouw kippen is.