Diverse planten voor uw siertuin

Genieten van een prachtige bloemborder volop in bloei.
Alle ingrediënten die nodig zijn voor zo´n mooie border zijn bij ons verkrijgbaar.

BEPLANTING EN TUINZADEN

Er zijn duizenden zo niet meer verschillende soorten planten. Over het algemeen verdelen we de planten op in een aantal categorieën; Vaste planten / Heesters / struiken / Siergrassen / Bomen
Wij beschikken over een ruim assortiment van deze plantsoorten.

U kun er daarnaast ook voor kiezen om planten te gaan zaaien, zoals bij klaprozen, Oost Indische kers, Lathyrus etc
U vindt bij ons een ruim aanbod aan buitenbeplanting

Vaste planten
Ruim 150 verschillende soorten (P9), overzichtelijk uitgestald op planttafels voorzien van informatie, tegen een scherpe prijs. Aanbieding o.a. 10 voor 12,50

Zeker de moeite waard om eens een kijkje te nemen.

Heesters
Heesters/ Struiken geven een tuin body. We hebben diverse soorten groenblijvende en bladverliezende heesters. Deze staan uitgestald op en om planttafels met informatie erbij.
Van prachtige hortensia´s en vlinderstruiken tot mooie buxus of euonymus.

Siergrassen
Sierlijke grassen deinend in de wind. In de winter prachtig om te zien met een laagje dauw of ijs. Siergrassen bieden het hele jaar door beleving in de tuin. Bij ons zijn verschillende soorten verkrijgbaar, zoals de bekende pampusgras, pennisetum of groenblijvende carex soorten.

Fruit
Eten uit eigen tuin. Dit kan heel eenvoudig met fruit in de tuin. We hebben diverse fruitbomen in struikvorm of halfstam (hoogstam op bestelling) zoals appels, peren, pruimen en kersen. Maar ook diverse soorten fruitstruiken zoals frambozen, druiven, bramen, kruisbessen, aalbessen, vijgen etc. En daarnaast natuurlijk ook aardbeiplanten. Die het ook leuk doen in een pot.

Eenjarigen en violen
U kunt u tuin extra kleur geven met violen en eenjarigen. Voordeel hierbij is dat u langdurig (nagenoeg) constant kleur in uw tuin heeft

Vijverbeplanting
Een vijver, hoe groot of hoe klein ook geeft beleving in de tuin. Bij ons zijn diverse soorten oeverplanten, waterplanten, zuurstofplanten en waterlelies verkrijgbaar

Tuinzaden
Wij bieden een breed assortiment tuinzaden van het merk Oranjeband zaden.

MESTSTOFFEN EN BODEMVERBETERAARS

De ideale bemesting voor uw siertuin
De energie die uw planten nodig hebben om goed te groeien en te bloeien halen ze uit de bodem. Om te voorkomen dat uw tuingrond ‘arm’ wordt en dat uw planten minder uitbundig groeien en bloeien, is het belangrijk om de voedselreserves regelmatig aan te vullen.

Het bemesten van uw siertuin zorgt niet alleen voor meer groei en bloei maar versterkt ook uw planten tegen ziekten en plagen. Vooral tijdens de groeiperiode zullen de planten in uw tuin veel voedingsstoffen aan de bodem onttrekken. Geef uw planten daarom een eerste bemestingsbeurt in het voorjaar, gevolgd door een tweede onderhoudsbemesting iets later op het seizoen. Zo kan u het heel seizoen lang van een prachtige siertuin genieten.

In de handel zijn er verschillende soorten meststoffen verkrijgbaar, in diverse vormen. De meststoffen van DCM bieden het grote voordeel dat hun organisch gebonden voedingselementen geleidelijk vrijgesteld worden volgens de behoefte van de plant. Zo krijgen uw planten gedurende meer dan 100 dagen de juiste voeding voor een rustige groei zonder verbrandingsgevaar, en is het verlies aan voedingselementen door uitspoeling minimaal.

Bovendien wordt de organische stof in deze meststoffen door het bodemleven omgezet in humus. Humus draagt bij tot een kruimelige grondstructuur en een goed evenwicht tussen lucht en vocht in de bodem. Zo wordt een vlotte inworteling mogelijk en wordt de ontwikkeling van het bodemleven bevorderd.

Via onze webshop kunt de meststoffen ook vanuit huis bestellen en laten bezorgen:

https://www.tuinwinkelklinkers.nl/product-categorie/meststoffen-siertuin/

DCM Organische Meststof Siertuin

DCM Organische Meststof Siertuin is uiterst geschikt als universele bemesting voor de hele siertuin. Dankzij haar doordachte samenstelling bevat deze meststof de nodige voedingselementen voor een evenwichtige groei en een uitbundige bloei. Het hoge gehalte aan kalium (potas) zorgt voor stevige planten en intense bloemkleuren terwijl magnesium noodzakelijk is voor een frisgroene bladkleur.

Verkrijgbaar in 1,5 / 3,5 en 10 kg verpakking

Bij nieuwe aanplantingen mag DCM Organische Meststof Siertuin, dankzij haar zachte werking, tot vlak vóór het planten gebruikt worden. Werk de juiste dosis in de toplaag van de grond in bij het aanplanten. Als onderhoudsbemesting de meststof uitstrooien en, indien mogelijk, lichtjes inwerken in de bovenste grondlaag. Bij droog weer begieten om de werking van de meststof te versnellen.

Waarom uw siertuin regelmatig bekalken?

De bodem in uw tuin zal van nature verzuren, onder andere door zure regen. Is de zuurtegraad of pH van uw bodem te laag of met andere woorden, is de bodem in uw tuin te zuur, dan zullen heel wat planten in uw tuin niet meer in staat zijn om voldoende voedingsstoffen op te nemen. Hoe kan u dit euvel verhelpen?

In tegenstelling tot rhododendrons, azalea’s, heide, blauwe hortensia’s enz. die van een zure bodem houden, zijn er ook heel wat planten die de voorkeur geven aan een zwakzure, neutrale of zelfs kalkrijke bodem. Buxus, lavendel en taxus zijn bijvoorbeeld enkele populaire kalkminnende planten.

Is de bodem in uw tuin te zuur, dan zullen deze planten de nodige voedingselementen niet optimaal kunnen opnemen, wat allerlei gebreksverschijnselen kan veroorzaken, zoals vertraagde groei, bladvergeling enz.

Een te zure bodem kan u minder zuur maken door hem te bekalken. Aangezien de bodem van nature verzuurt, is een jaarlijkse bekalking met DCM Groen-Kalk® geen overbodige luxe. Uw kalkminnende planten zullen u er in ieder geval dankbaar voor zijn, want op die manier verhoogt u de pH van de grond en maakt u de bodem dus minder zuur.

Uw rhododendrons, blauwe hortensia’s, azalea’s, heide enz. zullen niet gauw hinder ondervinden van de verzuring van de bodem, ze houden immers van zuur. Deze planten hoeft u dan ook niet te bekalken.

DCM Groen-Kalk®
•verhoogt snel en veilig de pH van de bodem
•bevat 15% magnesium voor een diepgroene bladkleur
•is een gemakkelijk strooibare en goed oplosbare korrel

Tip: Door uw siertuin in het najaar te bekalken, zal de kalk de hele winter de tijd hebben om op te lossen en door te dringen in de grondlaag waar de plantenwortels zich bevinden. Op die manier zal de zuurtegraad tegen het voorjaar dus aangepast zijn aan de meeste planten, waardoor de kans op gebreksverschijnselen kleiner is. Bekalken in het voorjaar kan ook, maar vergeet niet dat de kalk toch wat tijd nodig heeft om in de bodem te dringen en dat het dus even kan duren vooraleer de zuurtegraad overal op peil is.

Plant specifieke meststoffen

Naast de algemene Siertuinmeststof zijn er voor een aantal plantsoorten specifieke mestsoorten. Niet ieder is gelijk …
Omdat niet alle planten dezelfde eisen stellen, onder meer wat de zuurtegraad betreft, zijn er voor sommige soorten ook aangepaste meststoffen beschikbaar.

DCM Organische Meststof Rhodo, Hortensia & Azalea
Deze meststof is speciaal ontwikkeld om aan de specifieke behoeften van de zogenaamde zuurminnende planten te voldoen. Dit zijn planten die het best gedijen in een zure grond (pH 4,5-5,5). Tot deze groep behoren onder andere rhododendrons, heideachtigen, pieris, azalea’s, blauwe hortensia,… Dankzij de aangepaste samenstelling is deze meststof ideaal geschikt voor zuurminnende planten. Ze verzuurt de bodem lichtjes en bevordert een rustige groei en rijke bloei. De aanwezigheid van extra magnesium en ijzer in deze meststof zorgt bovendien voor glanzende, gezonde, diepgroene bladeren.Geef zuurminnende planten nooit kalk. In tegenstelling tot bij andere planten, bemoeilijkt kalk de opname van de voedingselementen bij zuurminnende planten.
Verkrijgbaar in:
200gr
1,5 kg
3,5 kg

DCM Organische Meststof Rozen & Bloemen
DCM Organische Meststof Rozen & Bloemen is een evenwichtige rozenvoeding met een lange werking. Deze organisch-minerale meststof is speciaal ontwikkeld om aan de behoeften van uw rozenplanten te voldoen. Ze is rijk aan kalium voor intense bloemkleuren en sterke planten, het extra magnesium zorgt voor een diepgroene bladkleur. Strooi deze meststof een eerste keer in het voorjaar. Bemest uw rozen dan nog een tweede keer na de eerste bloeiperiode. Zo hebben ze weer voldoende energie om tot in de herfst nieuwe knoppen te vormen.
Verkrijgbaar in
200gr
1,5 kg
3,5 kg

DCM Organische Meststof Buxus
Naast kalk heeft uw buxus ook een aangepaste voeding nodig. Voor buxus kiest u het beste een meststof met een evenwichtige verhouding tussen stikstof en kalium voor een compacte groei en een goede afharding in het najaar. DCM Organische Meststof Buxus bevat bovendien extra zeewierkalk voor een optimale zuurtegraad en magnesium voor een frisgroene kleur van uw buxus. Ook na een snoeibeurt vult DCM Organische Meststof Buxus de voedingselementen in de bodem aan en bevordert ze de hergroei, zodat de struiken zich snel herpakken.
Verkrijgbaar in
200gr goed voor +/- 5 planten
800gr
1,5 kg goed voor +/- 40 planten
3,5 kg goed voor +/- 90 planten

DCM Organische Meststof Hagen,Taxus & Coniferen
De zachte werking en evenwichtige samenstelling van deze meststof zorgt ervoor dat de groei of de hergroei na een snoeibeurt snel op gang komt. Deze meststof geeft bladeren en naalden een diepgroene kleur. Ook de topscheuten blijven gezond en groen. Dankzij het hoge gehalte aan kalium zijn de haagplanten gehard tegen extreme weersomstandigheden en beduidend minder gevoelig voor ziekten. Door regelmatig te bemesten met DCM Organische Meststof Hagen,Taxus & Coniferen voorziet u uw haagplanten op een uitgesproken natuurlijke wijze van de nodige voeding en houdt u hun wortelgestel actief.
Verkrijgbaar in
1,5 kg
3,5 kg
10 kg

DCM Meststof Olijven, Vijgen & Citrus
Deze meststof heeft een kaliumrijke voeding, verrijkt met magnesium, speciaal voor citrus, olijven, vijgen… voor gebruik in pot of volle grond. Zorgt voor sterke, uitbundig bloeiende planten, intense bloemkleuren en stevige, kleurrijke vruchten. Is toepasbaar in de biotuin
Verkrijgbaar in
1,5 kg
0,8l (vloeibaar)

DCM Meststof Geraniums, Surfinia® & Bloeiende Planten
Deze meststof heeft een hoog gehalte aan fosfor en kalium voor een weelderige bloei met intense bloemkleuren ideaal voor geraniums, surfinia´s®, vlijtige liesjes, afrikaantjes (tagetes), viooltjes en andere éénjarige en terrasplanten. Met magnesium voor een diepgroene bladkleur
Verkrijgbaar in
200 gr
750 gr
0,4l (vloeibaar)
0,8l (vloeibaar)

De aanplanting van vaste planten - een geslaagde aanplant begint met Vivimus

Met vaste planten kan u prachtige borders aanleggen. De keuze is nagenoeg eindeloos. Over het algemeen vragen ze weinig onderhoud. Vele van die vaste planten zullen bovendien goed hun mannetje staan in de schaduw. Met vaste planten is het dus verrukkelijk tuinieren.

Vaste planten worden heel vaak in pot geleverd en kunnen dus in principe het hele jaar door geplant worden. Toch zijn het voorjaar en de vroege herfst de beste plantperiodes. Als u vaste planten gaat kopen, let dan vooral op de kwaliteit. Een goede plant is gedrongen, uiterlijk gezond en heeft de pot goed doorworteld.

Om alvast een idee te krijgen van hoe de compositie die u in gedachten heeft er in werkelijkheid gaat uitzien, kan u de planten in hun potten eerst even uitzetten.

DCM Vivimus® Universeel is een organische bodemverbeteraar die speciaal ontwikkeld is voor de aanplanting van vaste planten en bodembedekkers. Hij biedt volgende voordelen:
• hoog gehalte organisch materiaal
• zorgt voor een humusrijke, luchtige grond met een waterhoudend vermogen
• bevordert de activiteit van het bodemleven
• zorgt voor een optimale wortelontwikkeling waardoor uw planten beter aanslaan

DCM Vivimus® Universeel kan ook als bodemverbeteraar gebruikt worden bij bestaande aanplantingen. Door jaarlijks een laag van enkele centimeter DCM Vivimus® Universeel in de toplaag van de bodem te mengen behoudt de grond een optimale structuur en droogt hij minder snel uit.

VIVIMUS
Een geslaagde aanplant begint met Vivimus
DCM Vivimus® Universeel
Een organisch bodemverbeterend middel, speciaal ontwikkeld voor het aanplanten van sierheesters, hagen, buxus, bomen en andere sierplanten. Deze grond creëert de ideale omstandigheden voor een snelle inworteling en een geslaagde aanplanting. Zorgt tevens voor een luchtige en humusrijke bodem.

PLANTENSTEUNEN EN BINDMATERIAAL

Soms hebben planten een steuntje in de rug nodig. Dit kunt u eenvoudig doen met plantensteunen of binddraad. Diverse soorten zijn bij ons verkrijgbaar.