Het gazon, een belangrijk aspect in uw tuin.
Tevens een deel van de tuin die de nodige onderhoud nodig heeft, grasmaaien, bemesten etc. Om een mooie grasmat te houden is bemesten van wezenlijk belang. Want groeien doe je niet zomaar…

Het advies is om 3 keer per jaar te bemesten. Zo zorgt u het gehele jaar voor voeding voor uw gazon en juiste bodemstructuur. Voorjaar, Zomer en Najaar.

Beleef nu jaarrond een diepgroen gazon
Dankzij het “jaarrond diepgroen” adviesprogramma van DCM geniet je met slechts 3 bemestingen een heel jaar van een groen gazon. Je gazon is vitaal, sterk en bestand tegen extreme weersomstandigheden, spelende kinderen en huisdieren.

Wij bieden u in onze winkel de volgende meststoffen voor het gazon van DCM:

DCM Groen-Kalk®; De winterkuur voor het gazon

Voordat je start met bemesten is het verstandig het gazon eerst te bekalken. De gezondheidskuur voor het gazon. Tijdens de wintermaanden kan de pH namelijk gedaald zijn door de winterse weersomstandigheden. Als gevolg van een te lage pH waarde kunnen de aanwezige voedingsstoffen niet vlot worden opgenomen door de plant. DCM Groen-Kalk® zorgt ervoor dat deze zuurtegraad wordt bijgesteld zodat je planten weer alle voedingsstoffen optimaal kunnen opnemen. Bovendien bevat DCM Groen-Kalk® 15% magnesium wat zorgt voor een groene kleur.

DCM Groen-Kalk®
Een gekorrelde kalkmeststof – magnesiumcalciumcarbonaat (NW 50 – 15% MgO)
Deze gekorrelde kalk is speciaal ontwikkeld voor gazon en siertuin, is snel, makkelijk en schoon strooibaar, zowel met de hand als met een meststofstrooier. Is rijk aan magnesium voor een mooie, frisgroene kleur van bladeren en gras.

 

Verpakking
2 kg goed voor 25 m²
4 kg goed voor 50 m²
10 kg goed voor 125 m²
20 kg goed voor 250 m²

DCM Meststof Gazonstart; De boost in het voorjaar voor uw gazon
DCM Meststof Gazonstart is de perfecte kickstart voor een snel groen gazon. Na de winter ontstaat al gauw een gelig gazon. Die heb je zo weer opgelapt, want DCM Meststof Gazonstart krijgt het gazon groen binnen 1-2 weken. DCM Meststof Gazonstart geeft door zijn weldoordachte samenstelling een zeer snelle en eveneens langdurige werking, wat deze meststof ook zeer geschikt maakt voor de toepassing na het verticuteren, na een lange droogteperiode of na het doorzaaien.

DCM Meststof Gazonstart
Een samengestelde organisch-minerale meststof NPK 12-3-3 + 2 MgO
Deze meststof valt diep in het gras voor een snelle werking: herstelt snel een beschadigd of uitgeput gazon na de winter of na verticuteren. Het geeft direct resultaat + lange nawerking (minstens 100 dagen)

Verpakking
1,5 kg goed voor 40 m²
3 kg goed voor 90 m²
10 kg goed voor 250 m²
20 kg goed voor 500 m²

DCM Organische Gazonmeststof; Zomers genieten zonder extra maaibeurten
Na 100 dagen is het tijd om je gazon een nieuwe voedingsbeurt te geven. Nu denk je gelijk: “O nee, bemesten betekent extra maaien”? Dat hoeft niet met DCM Organische Gazonmeststof. Deze voeding zorgt ervoor dat je gazon de hele zomer door diepgroen en sterk blijft. Zo is hij goed bestand tegen hevige betreding van spelende kinderen, huisdieren of stoelen en handdoeken op het gazon van waarop je geniet van de zon. De traagwerkende meststof geeft bovendien zijn voeding gecontroleerd vrij waardoor de kans op verbranding veel kleiner is en je gazon geen extra maaibeurten nodig zal hebben.

DCM Gazonmeststof
Een samengestelde organisch-minerale meststof bevattende magnesium NPK 9-4-7 + 2 MgO Deze meststof verdeelt perfect gelijkmatig en valt diep in het gras voor een homogene grasgroei. Organisch: minstens 100 dagen een diepgroen gazon zonder verbrandingsgevaar of extra maaibeurten

 

Verpakking
1,5 kg goed voor 15 m² € 6,95
3 kg goed voor 35 m² € 10,95
10 kg goed voor 100 m² € 20,95
20 kg goed voor 200 m² € 35,95

DCM Organische Gazonmeststof voor het Najaar; Sterk en stevig het najaar in
In de winter is je gazon onderhevig aan extreme weersomstandigheden zoals vorst en veel neerslag. Wanneer het najaar start is het dan ook nodig om je gazon een 3e keer voeding te geven. Doe dit met DCM Organische Gazonmeststof voor het Najaar en je geniet al snel van drie voordelen:
•Het gazon gaat sterk, diepgroen en afgehard de winter in, bestand tegen vorst en betreding
•Een sterke dichte grasmat laat geen ruimte voor mosvorming en dat scheelt je een hoop werk in het voorjaar
•Door nu een 3e voedingsbeurt te geven aan je gazon komt je gazon veel beter de winter door en komt hij er zodoende ook beter uit. Je merkt het verschil!

DCM Gazondmeststof najaar
Gazonmeststof rijk aan kalium om het gazon tijdens de winter te versterken tegen vorst en betreding zodat het geen plaats laat voor mos. Magnesium en ijzer zorgen voor een diepgroene kleur. Het resultaat blijft zichtbaar tot in het voorjaar.

DCM Organische Meststof Gazon Pur®; Mos verwijderen uit je gazon
Bij mos in je gazon kies je zowel in het voorjaar als het najaar voor DCM Organische Meststof Gazon Pur®. Deze gazonmeststof voedt jouw gazon voor 100 dagen en werkt indirect tegen mos via de wortels. En dit zonder kans op vlekken op tegels of kleding. Na een paar dagen zie je het al: het mos verkleurt, wordt geel en sterft af. Na drie weken zal het dode mos tijdens een verticuteerbeurt gemakkelijk verdwijnen. Bovendien beschermt DCM Organische Meststof Gazon Pur® uw grasmat tegen droogte, vorst en betreding.

Tip: Heb je kale plekken in het gras of een mager gazon? Gebruik dan DCM Riparo® Plus. Dit graszaad is ideaal voor het herstellen of doorzaaien van bestaande sport- en speelgazons. Dankzij de unieke samenstelling van grastypes kiemt het zeer snel en door de toevoeging van organische meststof rijk aan fosfor wordt de beworteling verbeterd.

DCM Meststof Gazon Pur®
Een samengestelde organisch-minerale meststof bevattende magnesium NPK 8-4-20 + 3 MgO met indirecte werking tegen mos. Deze meststof geeft géén vlekken op tegels en kleren. Bevat magnesium voor een diepgroen gazon en heeft een hoog kaliumgehalte die verhoogt de weerstand van het gazon tegen droogte, vorst en betreding

Verpakking
3 kg goed voor 35 m² € 11,95
10 kg goed voor 100 m² € 24,95

DCM Meststof Microgazon Plus
Een samengestelde organisch-minerale meststof NPK 7-4-17 + 8Ca + 3MgO met bacteriën, vermindert de viltlaag en met indirecte werking tegen mos. Een 5-voudige werking. Een meststof met indirecte werking tegen mos via de wortels van het mos: het mos vergeelt en sterft af na 3 weken. Tegen verzuring van de bodem en voor een optimale opname van voedingselementen door het gazon. En vermindert de viltlaag

Verpakking
1,5 kg goed voor 20m² € 7,50
3,5 kg goed voor 40m² € 12,95
10 kg goed voor 125m² € 23,95

Verticuteren wordt nu overbodig met ons nieuwste snufje!

Een diepgroene grasmat vraagt aandacht en onderhoud. In het voorjaar is het vaak nodig om te verticuteren. De viltlaag moet verwijderd worden zodat het gazon genoeg zuurstof krijgt. En natuurlijk wil je geen mos en zal je dit moeten verwijderen. Vind je dit te veel werk en denk je “laat maar zitten”? Lees dan even verder, want voortaan hoeft verticuteren niet meer.

Door intensief onderzoek en na vele positieve testen brengt DCM je DCM Organische Meststof Microgazon Plus. Dankzij de 5-voudige werking van DCM Organische Meststof Microgazon Plus maak je het jezelf erg gemakkelijk! Want met deze gazonmeststof wordt verticuteren overbodig. En DCM Organische Meststof Microgazon Plus heeft meer voordelen. Het resultaat? Een diepgroen, gelijkmatig groeiend gazon, zonder vilt en mos.

De 5-voudige werking:

Verticuteren overbodig
De nuttige bacteriën die via DCM Organische Meststof Microgazon Plus worden aangebracht in de gazonbodem, stimuleren het bodemleven waardoor verticuteren overbodig wordt. Zij doen al het werk voor je.

Nuttige bacteriën
DCM Organische Meststof Microgazon Plus bevat toegevoegde nuttige bacteriën. Deze bacteriën versnellen de afbraak van maairesten en afgestorven mos, waardoor de viltlaag verminderd wordt.

Gazonmeststof
DCM Organische Meststof Microgazon Plus is een organisch-minerale gazonmeststof die het gazon voedt voor minimaal 100 dagen. Ze bevat bovendien magnesium voor een frisgroene graskleur.

Kalk
De aanwezigheid van kalk betekent extra gebruiksgemak. De toegevoegde kalk licht ontzuurt de bodem, waardoor de nuttige bacteriën optimaal blijven werken. Bovendien verbetert de kalk de opneembaarheid van de voedingselementen en verhindert zo de vorming van mos.

Indirecte werking tegen mos
DCM Organische Meststof Microgazon Plus heeft een indirecte werking tegen mos. Dit betekent dat het product eerst via de wortels moet worden opgenomen. Het mos wordt vervolgens geel en bruin en sterft af.

Waarom de naam Microgazon Plus?
Micro staat voor de miljoenen toegevoegde nuttige bacteriën die als miljoenen minuscule werklui voor jou in de grond aan het werk gaan. Ze werken dag in dag uit en zorgen voor de afbraak van maairesten en afgestorven mos, waardoor de viltlaag verminderd wordt.

Plus staat voor de vele voordelen van deze meststof, want er zijn een hoop plussen bij deze gazonmeststof.

DCM Organische Meststof Microgazon Plus is ontwikkeld met de unieke MINIGRAN® TECHNOLOGY waardoor elk korreltje exact dezelfde samenstelling bevat.

Uw gazon: graszaad

Graszaad is er in allerlei samenstelling. Het soort graszaad dat u nodig heeft hangt af van het doel en locatie. Wij hebben:
Herstelgazon
Sport en Speelgazon
Schaduwgazon
Siergazon

Alle graszaden zijn samengesteld met meststof, de zogenoemde plus serie.
Deze plus serie bestaat uit gazonzaad en meststof in een handige strooidoos voor een gelijkmatige verdeling. De meststof zorgt voor een betere beworteling.

Wij bieden u de volgende producten van DCM:

DCM Graszaad Riparo® Plus - voor herstel en doorzaai
Graszaad voor herstel en doorzaai + NP 4-23
Voor herstel van kale plekken of de doorzaai van uw gazon na het verticuteren of ontmossen. Zeer snelle opkomst

Verpakking
0,26 kg goed voor 20 m²
0,585 kg goed voor 45 m²
1,3 kg goed voor 100 m²

DCM Graszaad Activo® Plus - voor speel- en sportgazon
Graszaad voor speel- en sportgazon + NP 4-23
Voor aanleg en onderhoud van een fijn bladig en ijzersterk gazon.

Verpakking
0,225 kg goed voor 15 m²
0,6 kg goed voor 40 m²
1,05 kg goed voor 70 m²
1,5 kg goed voor 100 m²
2,25 kg goed voor 150 m²

DCM Graszaad Ombra® Plus - voor schaduwrijke plaatsen
Graszaad voor schaduwrijke plaatsen + NP 4-23
Voor aanleg en herstel van een sterke grasmat op schaduwrijke, maar ook droge, gronden

Verpakking
0,6 kg goed voor 40 m²
1,5 kg goed voor 100 m²

DCM Graszaad Grazio® Plus - voor siergazon
Graszaad voor siergazon + NP 4-23
Voor een stijlvol siergazon met zeer fijne blaadjes, type Engels gazon

Verpakking
1,5 kg goed voor 100 m²

DCM Graszaad Praterio® Weidemengsel
Een universele weidemengeling van zeer smakelijke, harde grassoorten voor uw huisdieren: paarden, schapen, ezels, geiten, kippen, eenden…. Constante groei jaarrond, zodat u zelf kan bepalen wanneer u wil laten begrazen of maaien voor hooi of om in te kuilen. Goede betredingstolerantie . Geschikt om volledige weiden door te zaaien en ook om kale plekken in bestaande weiden te herstellen.

Verpakking
1,5 kg goed voor 125 m²

DCM Graszaad Activo® - voor speel- en sportgazon
Graszaad voor speel- en sportgazon
IJzersterk en mooi speel- en sportgazon. Fijnbladig, ijzersterk gazon waar uw kinderen en huisdieren ongeremd op kunnen spelen en stoeien en dat toch zijn schoonheid behoudt. Groeit snel dicht zodat de kans op onkruiden kleiner is

Verpakking
3 kg goed voor100 m²
5 kg goed voor 250 m²
15 kg goed voor 750 m²

Advies nodig?
Aarzel niet om contact met ons op te nemen, telefonisch via 06 – 25555012

of kom langs in onze winkel:
Tuinwinkel Klinkers
Nije Dijk 2a
9468 AT Annen

Ingang via: winkelcentrum d’Anloop

Tips en trucs!

handige video van tuinieren.nl in samenwerking met DCM voor mos in het gazon bestrijden en verwijderen